marți, 10 martie 2009

Ce se intampla daca muncesti in ciclism?

In Romania este foarte usor sa traiesti din ciclism. Mai bine spus din distrugerea ciclismului.
Credeti ca cei care doresc sa construiasca ceva sunt ajutati? Bineinteles...cat timp produc bani care intra in buzunarul federatiei ei sunt o vaca buna de muls, se castiga imagine, se castiga bani.

Tudor Oprea a dormit prin corturi la marginea traseelor de XC si a reusit sa se califice la olimpiada. Olimpic Autoconstruct a fost prima echipa continentala de sosea din Romania si a avut un sponsor care a investit o gramada de bani.

Care a fost rasplata? Tudor Oprea este considerat un idiot pentru ca nu a reusit sa se califice la o noua olimpiada. Federatia nu a facut nimic ca sa il ajute, au aruncat niste bani pe fereastra platind bilete de avion spre destinatii unde nu avea nici o sansa sa castige puncte. Nici un plan, nimic.

Autoconstruct? HMMMM
Au fost umpluti de noroi pe site-ul Telesport.ro unde Selejan are un limbist caruia probabil ii da o ciorba calda in timpul Turului Romaniei(acolo sunt invitati an de an minim 40 de jurnalisti, scopul fiind nu promovarea ciclismului ci incercarea lui Selejan de a se pune bine cu presa).
Totul a disparut in ultimele 24 de ore dar google ne ajuta si am recuperat din cache niste imagini interesante+filmuletul cu declaratia marelui hotoman Selejan

Si cum spuneti domnule Vasile? Campulung Autoconstruct nu mai exista? Clubul a fost desfiintat?
Prosti sa fie sa nu va dea in judecata




"Olimpic nu mai e...a...pentru ca din pacate nu a fost dar sa infiintat anul acesta avem Tusnad Cycling Team."
DAAAAHHH!!!! Zbang Zbang! Grele astea cu exprimarea tatucule!!!

Este pomenit in filmulet Andrei Nechita, un tanar care nu are nimic de a face cu ciclismul din Romania. El este un tanar care traieste in Italia si care nu a beneficiat de nici un ajutor din partea pseudo federatiei de ciclism din tara lui natala. Dar este usor sa ne laudam cu realizarile lui, nu este asa domnule Selejan? Este usor sa ne impaunam in timp ce sportivii din tara lucreaza ca sa se poata intretine si isi platesc deplasarile din bani proprii(vorbim de campioni nationali)?

Grosu Eduard?Saracul pusti nu are nici o directie. Este bun si are un antrenor inimos. Dar ce sa faca de unul singur?


Jegul este inimaginabil in Federatia Romana de Ciclism si Triatlon.
Vom continua maine cu un nou episod

43 de comentarii:

  1. Bai frate, ala nu e in stare sa se exprime coerent!
    mama ce am ras. deja caut pe net alte filmulete.
    Asta de aici merge pus si pe youtube

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,
    Sunt un cunoscut al lui GROSU EDUARD implicit si al tatalui sau VIOREL,eu am practicat ciclismul la TORPEDO acum vreo 10 ani.
    Din cate stiu eu,un ultimii 3-4 ani de cand Edy are rezultate,el alaturi de alti componenti ai echipei,au fost selectionati in loturile nationale fiind ajutati de catre federatie.Eu stiu ca Mogos un alt sportiv valoros a primit de la federatie biciclete,echipament,la fel Edy a primit biciclete,echipament a fost la N cantonamente organizate de catre Federatie,a fost la Campionatele Balcanice,Mondiale,a fugit pentru echipa nationala in strainatate.Poate ca sprijinul nu este atat de consistent ca cel al altor federatii din lume,dar sa nu luam numai partea proasta a lucrurilor.
    Din ce am citit in articolele de mai sus il tot puneti la zid pe Domnul SALAJAN...Credeti ca federatia este formata numai din SALAJAN?Poate ca a gresit si omul acela dar sa nu-l ironizam macar pentru ce a fost el in ciclism si ceea ce a facut in federatie pentru ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sti oare dumenata, stimate domn, cat a costat bicicleta aia pe hartie si cat a costat in realitate?
    Cand exista bani este absolut normal sa se si arunce firmituri la cei din jur, ca sa se inchida gura prostului.

    RăspundețiȘtergere
  4. voi care veniti si il schimbati ce strategie aveti?

    RăspundețiȘtergere
  5. pai eu cred ca o strategie buna a celor care vor fi alesi ar fi sa o lase mai moale cu japca.

    RăspundețiȘtergere
  6. tot aceiasi balta o sa faceti....ca sunt si de partea lui multi...si vine iar amicitia ca altfel nu ai oameni la start

    RăspundețiȘtergere
  7. CINE SUNT NOI CANDIDATI CARE VOR SA VINA LA FEDERATIE....PREZETATIINE SI NOUA .SA VEDEM CU CE PLANURI VIN AIA

    RăspundețiȘtergere
  8. Pricolicilor nu va mai agitati cu lozinca "ce planuri au aia?".
    Sa nu fure, ala trebuie sa fie planul! Sa nu transforme federatia intr/o camarila si sa nu isi bata joc de cluburile care ii numesc in functie!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu te-am intrebat cina sunt candidati ...si ce ofera concret....nu furt si bataie de joc cluburi si altele

    RăspundețiȘtergere
  10. De unde sa stim noi cine sunt candidatii?

    RăspundețiȘtergere
  11. pai si atunci voi pentru cine faceti loby?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ti se pare ca intentionam sa facem lobby unei anumite persoane?
    Foarte probabil si cei care candideaza si vor sa le ia locul sunt manati de aceeasi intentie, sa puna mana pe ceva banuti. Asta nu ii disculpa pe cei care fura acum!

    Noi suntem un club care a participat la nenumarate competitii de sosea si am simtit pe pielea noastra ce inseamna sa fi furat. Speram ca aceste semnale de alarma vor arata publicului cine conduce federatia de ciclism si poate ca se va schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. parerea mea este ca nu aveti nici o sansa...de schimbare....o sa vedeti.Din cite am discutat cu alti marea majoritate tin cu el...deci inseamna ca face si bune

    RăspundețiȘtergere
  14. Sipos este un sportiv foarte buna cistigat 2 titluri de sosea anul trecut si Pop Gabriel Sorin campion national de CTI ,vad ca figureaza la mazicon la echipa fiulu

    RăspundețiȘtergere
  15. mai copii...nu va mai faceti iluzii cu Salajan...si eu am facut ciclism...vreo 12 ani...e cel mai hotz...de cand a aparut el totul sa terminat,aveam cate o cursa pe saptamana iar acum...santem varza,Pop Gabriel este un dopat...a fost suspendat,ciocan-dopat...andoniu-jigodie,carstea-nemernic,radu salajan-parvenit nemernic,parlici-fan spalare de bani,eduard novak-bravo lui,tamas=adevaratul campion,frunzeanu-dopat nemernic...si lista continua;)
    jos cu salajan-secretara lui o nemernica,andoniu un pupincurici...poate Hugeanu o face ceva...numai bine,ma bucur enorm ca exista acest site;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Am publicat comeptariul pentru ca reprezinta un punct de vedere.
    Nu credem totusi ca toti oamenii sunt nemernici, iar acuzatiile fara dovezi sunt doar vorbe goale.

    Radu Salajan are totusi o echipa de ciclism si este un om pasionat de acest sport.

    RăspundețiȘtergere
  17. dai tata dar ti-au luat vre unul banii din buzunar de toti sunt niste nemernici si rahati hoti si parveniti ,ma mir de te-au postat pe blog..nu vrei sa fi tu sef ca vad ca ai facut si tu ciclism si fugeai curse saptaminal...

    RăspundețiȘtergere
  18. mai prietene care tot ii injuri si ii faci nemernici pe toti,tu cred ca ai o preoblema cu romani,ca vad ca numai de unguri zici de bine....daca chiar ii iubesti vevi ca sunt granitele deschise

    RăspundețiȘtergere
  19. hello dragilor !! unde este comentariul meu ?Pune-ti numai ce vreti?
    Laurentiu Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  20. ma faceti sa rad. nu sunt de partea celui care e mai slobod la gura dar, sa stiti ca nu e cu mult departe de realitate. doare dar e adevarat ce spune, bine ca az postat comentariul. cat timp Tudy a strans puncte pe barba lui, a fost bun, acum nu mai este, tatucu se leaga de nechita, care pana anul asta nu alergase nimic in romania, nu stia nimeni de el, era mai mult decat sigur in vacanta, cred ca nu ii dadea nimeni nicio sansa insa i-a cam palmuit pe toti din pluton, de la primul la ultimul. tatucu se justifica cu numele lui pt ca omul are rezultate si pt ca a veni in tara. cati altii nu or fi care alearga afara si chiar invart bine pedala? off!

    RăspundețiȘtergere
  21. prietene,ungurii,din ungaria si tara lor,trebuie sa recunoastem ca snat mult inaintea noastra,cel putin din punct de vedere al ciclismului,mtb,triatlon...am alergat cu oameni importanti,prezenti pe podiumuri la mondiale de cetatenie ungara,deci...la noi se face bambilici.cauta rezultatele echipei nivo...care nu-i cea mai tsralucita de la ei,cat despre banii furati...da am fost furat,timp de multi ani de cei din conducerea federatiei,medalii neplatite,diurne furate,mers cu dricul la balcaniade,nu ca am ceva cu domnul Neagoe-Anthony...un om cu intentii bune,dar sincer nu stiu daca santeti multi in masura sa comentati lucruri pe care nu le stiti decat uitand-uva pe geam sau pe sticla la ciclism;) pt restul= respect!!!
    radu salajan...o scarba care nu si-a platit niciodata sportivii...doar a declarat in ziare asta.degeaba are club pe banii altora...daca nu era tasu,spala parbrize in intersectie la universitate..

    RăspundețiȘtergere
  22. Auza ma anonimule ca asta este expresia care o meriti si asta ai fost si in tu ciclism ,ca daca aveai curaj te prezentai ,eu sunt Radu Selejan fiul lui vasilica,scarba, parvenitul si toate care i se aduc,nu trebuie sa te intereseze pe tine ce fin le-am dat eu sportivilor mei din ograda mea,nu trebuie ca tu se te iei vre-o data de performantele mele ca antrenor facut pe bani mei si nu pe bani altora,,rezultatele mele sunt pentru oamenii care iubesc ciclismul si care il admira asa cum este el la nivelul nostru .nu trebuie sa va luati de nici un club particular ca asta inseamna dupa cum suna pe bani mei nu pe ai nostrii cum fac alte cluburi din tara,adica moca de la stat .....nu stiu de ce imi bat atita capul cu tine si imi pierd timpul ca nici un drept la replica nu meriti sa iti dau ...sunt Radu Selejan si nu anonimul

    RăspundețiȘtergere
  23. Neagoe Antony avea intenti bune cu tine sa te atraga ca si client..la ultimul drum..ar trebui sa le multumesti federatiei ca ai facut turism la balcaniada pe bani lor

    RăspundețiȘtergere
  24. opa...aparura si Domnul Salajan Radu.oare ce rezultate ca antrenor ati avut Domnul Salajan,caci nu am auzit niciodata de Dumneavoastra din gura unui sportiv sa spuna ceva de bine,santeti pupat in fund de pupincurici tocmai din cauza tatalui dumneavoastra,nu va faceti iluzii...cat tmp ati fost la Ardaf ati invatat de la Pavel Lupas cum se da la pedale,antrenor acolo tot din cauza lui vasilica ati ajuns...asa ca "rushinica"

    RăspundețiȘtergere
  25. apropo de Nechita...pai nu i-au dat nici o scobitoare si aum se mandresc cu ei...nici nu stiau ca exista,sau de catavei...fost stiromist de este mare ciclist in italia...daca vine aici spulbera tot...la fel,nu-l baga in seama si tot asa,vine pop gabriel si ai spulbera pe astia la cti nationale dupa 2,3 ani de pauza si spun ca nu este dopat...:D sa fim seriosi.unde o fi alergat?la Mazicon-Radu Salajan

    RăspundețiȘtergere
  26. Dragi "anonimi" daca nu stiati Radu Selejan este presedintele unui club privat si trebuie sa-i recunoastem meritele (sau cel putin cei care-l cunosc ) pt ca a facut ceva pt ciclismul romanesc . Nu trebuie sa denigrati pe toata lumea si sunt sigur ca nu aveti dovezi pt toate mizeriile care le faceti tuturor celor pe care ii acuzati. Veniti cu dovezi concrete domnilor pt ca jigniti multi oameni din ciclism si se pare ca de fapt nici macar nu cunosteti realitatea ciclismului romanesc . Se pare ca scopul acestui blog este sa denigreze lumea ciclismului romanesc . Aduceti acuze si denigrati anumiti oameni din acest sport sub "scenariul" anonimatului. Daca tot sunteti atit de anonimi si fricosi va dau un sfat: ramineti anonimi pt ca asta sunteti si daca vreti sa spune-ti cuiva in fata ceva : va rog sa o faceti pe fata ca niste barbati adevarati sau macar terminati cu jignirile . Personal nu cred ca aveti "coloana vertebrala" . Numai lasii fac ceea ce voi faceti aici . Va doresc numai bine indiferent de ceea ce "judecati" .

    RăspundețiȘtergere
  27. inaite de a face acuzatii veni-ti si cu probe, de vorbe goale ne-am saturat, toata lumea face ,toata lumea drege dar nimeni nu e in stare sa faca ceva concret..... VORBE GOALE
    in federatie se face ce se poate in limita banilor disponibili, inca nu avem o pentalitate de ciclisti incepand cu ciclistii si teminand cu antrenorii.
    de ce nu se mai fac preselectii in scoli pt juniori din cauza federatiei??? sau din cauza antrenorilor care se multumesc cu un sportiv sau doi???? se complac castiga un campionat si isi pun palma in fund.....nu e vina federatiei k nu sunt sportivi e VINA VOASTRA ....
    de exemplu in pantelimon (comuna) unde locuiesc sunt chiar multi copii care ar putea sa practice acest sport si nu face nimeni nimic....
    ANTRANORII SI MENTALITATEA ESTE DE VINA.....
    Am alergat in Franta iar copii fac ciclism de la varsata de 5 ani...

    RăspundețiȘtergere
  28. Prietene Oros A ,daca nu ma insel eu bine tu esti sportivul ala de la domnul shoani care lumea te stie drept calator pe bani federatiei,si nu uita sa le spui la prieteni ca te-au carat federatia pe bani lor la campionatele mondiale si le-ai dat cu flit la aeroport spunindule ca ramii acolo asta esti tu,ma ducur totusi ca ai auzit de mine ca antrenor si ca am activat la ardaf .Restul nu mai conteaza....fiindca baieti m-au cautat iei pe mine impreuna cu lupas si am rezistat pina s-a desfintat sectia ...nu ma matrasit nimeni dupa 2 luni sau imediat .poate il intrebi si tu pe lupas cum sa facut ciclism acolo...si tu cum ai spalat vase in canada...dumnezeu ii face cuib la barza oarba..apropa pentru toti prieteni ma cheama RADU SELEJAN SI NU IMI MAI PORCITI NUMELE

    RăspundețiȘtergere
  29. E BINE SA INCHIDETI ACEST BLOG ,ALEGERILE SAU TERMINAT SCOR 23 PRO - 8 ANTI.NE VEDEM PESTE 4 ANI.MAI STRINGETI DOVEZI(CLANUL LUI VASILE)

    RăspundețiȘtergere
  30. Baieti scuzatine acum lingetiva ranile sau alt ceva ...ne scuzati ca ne-am coborit la blogul vostru

    RăspundețiȘtergere
  31. auzi ba ia intreabal pe lupas ce rezultate a avut radu salajan cu el la ardaf....am uitat ca tu erai fugit in canada...si nu ai de unde sa sti

    RăspundețiȘtergere
  32. salut,am facut ciclism sub Radu Selejan la cs olimpia si Mazicon,am avut rezultate deosebitela ambele cluburi,cat despre fartea financiara de ce sa mintim...nu am stat bine deloc,poate sa o confirme si domnul Selejan,in limitele ciclismului romanesc,nu spun ca nu se putea mai bine ;-) Parlici si Laurentiu,Eduard Novak,sant de laudat fiindca investesc foarte multi bani din dragoste pentru ciclism cu nu au mai facut-o multi ,sa nu uitam de domnul Bilal(unde am prestat 3 ani) care intr-adevar a investit sume enorme din aceleasi motive;dragoste neconditionata fata de sportul practicat.

    RăspundețiȘtergere
  33. radu si sabin andoniu,alt dopat si tasu arbitru fara nimic in cap despre ciclism ,doar aroganta basinoasa,la federatie:))) sa fim seriosi,stim cu totii ca ai castigat campionat pe cand erai la Delma furand taica-tu la cronometru...iar tu Radu Salajan...baiat de cartier,trebuie sa recunosti ca pe lupas l-ai luat deja cu rezultate,nu el avea nevoie de tine ci tactu te-a bagat pe gat acolo...

    RăspundețiȘtergere
  34. tu de selejan zici ca este baiat de cartier...vai de capul tau de handicapat...si de giaba iti spune omu ca tot ai carente la tinere de minte ...deci S E L E J A N a fost greu..nu
    PS.APROPO TARRGETUL NOSTRU NU SUNTETI VOI

    RăspundețiȘtergere
  35. toti antrenori si posesori de cluburi sunteti niste rahatii...adevarata performanta am facut-o noi..nu voi

    RăspundețiȘtergere
  36. bai zdreanta care scri in numele meu...cum iti permiti? daca am ceva de spus lasa-ma sa o spun eu,nu tu.sau haide-ti toti pe fata daca va tine curajosilor,si "sportivul de la mazicon" si toti aia care sant slugi la faraon!!!frica pe voi...amaratilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Analfabet se vede pe fata lui ! Nici macar sa vorbeasca nu poate ! Dumnezeu nu bate cu bata...

    RăspundețiȘtergere
  38. Domnilor , cu toate ca toti sunteti anonimi si vi se pare ca voi ati descoperit ciclismul ; ciclismul nu a inceput cu noi si nu o sa se termine cu noi. daca aveti un posibil program de revigorare a ciclismului romanesc va rugam sa-l faceti public sau macar prezentati-ne acest program daca exista. Personal nu sunt de acord ca aveti un blog care distruge din start ciclismul dar este dreptul vostru. problema este ca lasati toti idiotii sub protectia anonimatului care habar nu au cum se conduce o echipa de ciclism nu spun o federatie sa-si puna comentariile pe acest blog si in acest mod nu faceti decit sa denigrati oameni de ciclism si pe cei care investesc in acest sport. Nu sunt de acord cind spuneti ca cei de la federatie fura : ce sa fure domnilor ca nu prea au ce ! Daca exista intradevar solutii sa le auzim ; daca nu sa citim ziarul "Can Can " pt ca este mult mai interesant decit o adunatura de idioti care nu au nimic in comun cu ciclismul in acest moment si i-si spun parerea pe acest blog denigrind multi oameni de sport si neavind nici o dovada clara in acest sens. Va rog sa luati atitudine daca tot ati vrut sa "salvati ciclismul" nu sa-l infundati de tot in mocirla comentariilor idiotilor care nu au mai mult de maxim 10 clase. Daca totusi va doriti sa faceti ceva pt ciclicsmul romanesc nu asta este solutiia.

    RăspundețiȘtergere
  39. :) p.g. un fost ciclist....salajean=groparul ciclismului romanesc bilal.....nu din dragoste a investit in ciclism....sa fom seriosi...el e un fel de bekali...da mai mic.....cine e baiat destept ...intelege ce vreau sa spun !!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Din pacate, avem sportivi foarte buni care se ratrag din cauza ca federatia nu-i ajuta cu nimic. Ba dimpotriva le baga bete in roate pentru simplu fapt ca au avut o opinie diferita si nu s-au supus ca niste sclavi. De ce credeti ca nu exista nici un concurs oficial al federatiei de downhill (mountainbike), dar exista concursuri private la aceasta disciplina de la care federatia poate sa ia lectii de organizare....si nu cu bugete ametitaore cum se face turul romaniei care e de jale....

    RăspundețiȘtergere
  41. Cei de la federatie stiu oare de disciplinele: BMX, 4xCross, Downhill....? Nu stiu nici sa le pronunte! Singurul ciclist care s-ar fi putut califica la Olimpiada este tot Tudi darnu a fostsprijinit. Mai mult , fiind singurul capabil de asa performanta federatia l-a indepartat!

    RăspundețiȘtergere
  42. Uitati-va cum arata site-ul FRC pe internet! E jalnic. Habar nu au nici de regulamentele internationale...Inventeaza categorii de concursuri si de varste... Ce-i aia domle' "categoria UCI intern"?????
    Cica vor sa adune puncte sa se califice la olimpiada! Dar daca nu se califica...de ce nu isi dau demisia..asa ar fi normal! Garantat ca nu se califica! Va reamintes ca numai TUDI ar fi putut sa se mai califice...restu sun mult in urma..iar FRC e si mai rau!

    RăspundețiȘtergere
  43. Ma numesc Negoescu George si am facut cam 14 ani de ciclism la css1 , dinamo si stirom .

    Voi ciclistilor anonimi care injurati si batjocoriti toti oamenii de cilism care au facut sau care au ajutat sportul asta sa stiti ca nu faceti decat sa denigrati sportul asta si sa alungati toti sponsorii sau oamenii care ar putea ajuta sportul asta .

    Ai enumerat deja jumatate din ciclistii din Romania si i-ai facut pe toti cum i-ai facut.

    Oare ori tu nu esti ciclist , ori nu esti roman ?

    Poate gresesc si baieti care ma cunosc o sa mi spuna personal asta .

    Suntem sau am fost o familie mica si nu cred ca e loc de anonimi.

    Toti poate am fost deranjati de politica unuia sau altuia dar macar din respect pt sportul asta puteai sa ti gura.

    Baieti mai tineti minte ce caterinca era cu Rosu D zeu sa il ierte , da cand mergeam cu dubita aia cu sigla mortuara de ii ziceam cu totii DRIC - si ce bucurosi eram cand castigam 20 de euro ?

    Apropo : Cand am cerut vreo roata sa ceva lui Radu Selejan mie mi-a dat , Cand m-am dus la nea Brebene sa centreze o roata m-a primit ,Cand s-a infiintat Maziconul ma chema la el .

    Ba , da de Costel Carstea care a ajuta clubul Dinamo nu ziceti de Bine
    Dar de Bilal nu ziceti de bine

    Daca nu sunteti anonimi si sunteti ciclisti dati si voi o mana de ajutor in ciclismul asta , donati si voi o bicicleta daca stiti ce inseamna 51 cu 15 daca nu ,duceti va pe alt blog sau in alta tara unde la valoarea voastra o sa ajungeti campioni mondiali nu ca dopatii de la noi sau din Franta ,Italia - Pantani , etc .Ce astia sunt ciclisti ?

    RăspundețiȘtergere